Доза вести

Медена земја е номиниран за Оскар во две категории - за најдобар документарец и за странски филм!

Македонскиот документарен филм е кандидат за „Оскар“ во две категории – за „ Најдобар документарен филм“ и за „ Најдобар Интернационален филм“.На 92-та оскарска церемонија, која ќе се одржи на 10 февруари оваа година, „Медена Земја“ ќе се натпреварува во две категории.Тимот на „Медена земја“ се ...
Прочитај повеќе......

„Медена земја" со нови награди за најдобар документарец и за кинематографија

„Медена земја" деновиве во САД доби неколку нови престижни награди за најдобар документарец и за кинематографија. Тимот на македонскиот документарец ја прими наградата за најдобар документарен филм, што ја доделува најпрестижното здружение на филмски критичари во Америка,  New York Film Critics ...
Прочитај повеќе......