Доза вести

Најзадоволни со професијата се ИТ професионалците и дизајнерите, најмалку вработените во производство, угостителство, економија и право

Над 70% од економистите и над 50% од правниците би ја промениле професијата, покажува истражувањето на Brainster

На крајот на минатата година Brainster лансираше алатка за кариерно советување, која е бесплатна за користење за сите. Целта на алатката е да им помогне на корисниците да ја започнат потрагата по „вистинската кариера“, како и да ја истакне потребата од потемелно кариерно советување.Оваа алатка на ...
Прочитај повеќе......

Кампања на здружението „Живот со предизвици” за запознавање на ретките болести

Здружението „Живот со предизвици” од први февруари ќе започне јавна кампања со која ќе се одбележи месецот на пациенти со ретки болести.Од здружението информираат дека цел на кампањата е запознавање на поголем дел од јавноста со ретките болести, проблемите и предизвиците со кои се соочуваат ...
Прочитај повеќе......

Анета Ристеска, уредничка на „Лице в лице“: Нашите содржини повикуваат и на индивидуална и на колективна одговорност

Уличното списание „Лице в лице“ постои веќе 8 години и континуирано се развива и расте, секогаш фокусирајќи се на социјалната правда и на принципите на еднаквост. Прочитајте го интервјуто со Анета Ристеска во коешто Платформ.мк ги отвори прашањата за почетоците на списанието, предизвиците пред и по Ковид-19, како и позитивните општествени промени кои се појавија во нашата држава благодарејќи на „Лице в лице“

П: Какви беа почетоците на Лице в Лице и како се роди идејата за списанието? АР: Платформата за одржлив развој, „Лице в лице“ е дел од едно глобално движење во светот, кое датира уште од 90-те години. Идејата на светското движење на уличниот печат, генерално, е да биде одговор за излез од кругот на ...
Прочитај повеќе......