Доза вести

„Живот со предизвици“: Пациентите со ретки болести ги нема на листата на ослободени од работа

Здружението на граѓани за ретки болести „Живот со предизвици“ од Битола испрати повеќе дописи до Министерството за здравство, министерот и Комисијата за ретки болести, барајќи решенија за проблеми со кои се соочуваат пациенти и семејства со ретки болести во моменталната ситуација, и на истите, како ...
Прочитај повеќе......

Пресврт: Тешко е да се почне од нула, но, не и невозможно

Со желба да ја видат домашната вонинституционална театарска продукција како самоодржлива средина, група на млади театарски уметници ја формираа новата театарска група „Пресврт“. Велат дека „Пресврт“ е заедница на театарџии која овозможува простор за слободно творештво на театарска продукција преку ...
Прочитај повеќе......

Мултимедијална изложба на Илина Арсова во НЛБ Галерија

Утре, 6 март, петок, со почеток во 20 часот во изложбениот простор на НЛБ Галеријата, нашата уметница Илина Арсова ќе се претстави пред домашната публика со нејзината најнова самостојна изложба. Се работи за циклусот WHITE кој е производ од двонеделниот престој на Антарктикот и искачувањето на ...
Прочитај повеќе......