Доза вести

КАКО МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“?

Веќе втор месец вонредната ситуација во нашата земја предизвикана од корона вирусот се рефлектира врз сите сегменти од нашето функционирање. Во ваква состојба меѓу најпогодените и најизложени на лошите ефекти од COVID 19 се и продавачите на „Лице в лице“ - младинци од улица, бездомници, лица со ...
Прочитај повеќе......

Здруженијата со препораки за постапување и третман на лица со попреченост во време на пандемија

Поттикнати од непостоечкото, односно недоволното адресирање во препораките и мерките на надлежните институции во земјава на групата на социјално ранливата група – лицата со попречености, Здружението за активно вклучување и соодветен третман на лицата со попреченост „ИКУАЛИТИ“ (EQUALITY) и Центарот ...
Прочитај повеќе......