Доза вести

„МојВоздух“ со комплетно редизајнирана верзија

Апликацијата „MојВоздух“ доби целосно редизајнирана верзија која се стреми да им помогне на корисниците подобро да го разберат загадувањето на воздухот, но, и  ја едуцира и помладата публика за важноста на чистиот воздух. Новата верзија може да се преземе на следните линкови:Android- https://play....
Прочитај повеќе......

Скопската зоолошка градина - ново место за дружби со „Лице в лице“

Од неодамна, поддржувачите на уличното списание имаат можност да ги пресретнат нашите продавачи на нов простор во Скопје – во Зоолошката градина. Таму има резервирано место за нив, каде што секој викенд, освен што ќе уживаат во друштво на посетителите и на домаќините во зоолошката градина, можат и да им го понудат списанието на минувачите, но и да се едуцираат

Грижа за себе, за другите, за планетата. Во ова „свето тројство“ на грижите, неминовно е вклучена и грижата за животните. Наше е да решиме дали ќе ги вклопиме во делот „другите“, или во некој од другите два стожера. Токму грижата е и во основата на мисијата на „Лице в лице“. Продавачите на ...
Прочитај повеќе......