Доза вести

„Медена земја“ во кината во САД

Документарниот филм „Медена земја“ (Honeyland) од утре, (26 јули) ќе се прикажува во кината во САД.

Документарниот филм „Медена земја“ (Honeyland) од утре, (26 јули) ќе се прикажува во кината во САД. Застапуван од американската компанија за производство и дистрибуција на филмови „Неон“, која ги откупи правата за прикажување во Северна Америка, македонскиот победник на „Санденс“ ќе има ...
Прочитај повеќе......

Чекор напред во поглед на родовата еднаквост и превенцијата од родово базирано насилство

Фото: МИА
Отворање градинки и дневни центри, функционирање на центри за препознавање на сексуално и родово базирано насилство, зголемување на еманципацијата на жените, искористување на планот за активација, промена на Законот за аборуст, се само дел од работите кои се преземаат со цел унапредување на ...
Прочитај повеќе......

Хановер, ИНСП Самит 2019: Уличниот печат е „противотров“ на ураганот од бес и дезинформации!

„Лице в лице“ учествуваше на годишниот Глобален самит на уличен печат, кој од 17-ти до 21 јуни се одржа во Хановер, Германија. Заедно со 120 претставници на 50 улични списанија и весници од 25 земји, нашето списание беше дел од споделувањето бројни идеи, инспирација и иновативни активности за развој на движењето на уличниот печат, кое на глобално ниво се бори со сиромаштијата, социјалната исклученост, бездомништвото, воопшто - со нееднаквостите.

Групна фотографија на делегатите на Самитот. Фoто: Sebastian Sellhorst
„Лице в лице“ учествуваше на годишниот Глобален самит на уличен печат, кој од 17-ти до 21 јуни се одржа во Хановер, Германија. Заедно со 120 претставници на 50 улични списанија и весници од 25 земји, нашето списание беше дел од споделувањето бројни идеи, инспирација и иновативни активности за ...
Прочитај повеќе......