Доза вести

Стартуваше акцијата: „Од кого купи „Лице в лице“?“

Состојбата со пандемијата направи значајно влијание и промени врз текот на работните амгажмани на продавачите на „Лице в лице“. Дел од нив, постепено, се враќаат на своите обврски на терен, но, некои од нив, посебно продавачите кои припаѓаат на здравствено ризичитет групи, не можат да продолжат да ...
Прочитај повеќе......

Ученици во улога на уредници и новинари учеа за медиумска писменост

Со симулација на улога на „уредници“, ученици од гимназијата „Георги Димитров“ во Скопје изминативе месеци имаа можност да дознаат како функционира една редакција во 21. век. Младите добија можност критички да размислуваат и расудуваат, да разликуваат факт од мислење и да препознаваат видови ...
Прочитај повеќе......