Доза вести

Порака Нова и „Јахја Кемал“ во Струга против говорот на омраза и лажните вести

Партнерската организација на „Лице в лице“, „Порака Нова“ од Струга, организира струшка промоција на новото издание, која ќе се одржи утре, 28.09.2021 година, со средношколците од колеџот „Јахја Кемал“ во градот покрај Дрим.На настанот, ученици и професори од колеџот, заедно со Стефан Малески и со ...
Прочитај повеќе......

ЗЕНиците во поддршка на продавачите на „Лице в лице“

Првиот „Лице в лице предизвик“, кој го организираме со поддршка на „Лицевлице ЗЕНици“ - новата група волонтери на платформата за одржлив развој, ќе се одржи утре, сабота, 25.09.2021 година, со почеток во 11 часот во Градскиот парк во Скопје. Во првиот предизвик – игра која ветува дружење, поддршка ...
Прочитај повеќе......

Македонската апликација „Challenger“ во мисија за здрав живот и одржливи заедници

Тимот на апликацијата „Challenger“ лансираше нов продукт Challenger@work, функционалност која е наменета за компаниите кои сакаат да ги мотивираат вработените да бидат општествено одговорни.Станува збор за нов модел, брендиран dashboard, на кој се рангираат сите вработени според бројот на изминати ...
Прочитај повеќе......

„Лице в лице“ учесник на јавниот настан на ЦИВИЛ: „Преку почитување на различностите до справување со дискриминацијата“

ЦИВИЛ организира панел дискусија на тема, „Преку  почитување на различностите  до справување со дискриминацијата“ на 21 септември ( вторник), во 13, 30 часот, во мултимедијалниот Центар на Организацијата кај Бизнис центарот „Палома Бјанка“.Тема на панелот е институционалната, медиумска и ...
Прочитај повеќе......

Денес се одбележува Светскиот ден за подигнување на свесноста за растот кај децата

Ковид-19 e присутен еден период од животот. Растот и последиците од нарушен раст се за цел живот, е мотото со кое Здружението на родители на деца со ендокринолошки заболувања – РАСТ на РМ се приклучува кон одбележување на Светскиот ден за подигнување на свесноста за растот кај децата. Денес, по тој ...
Прочитај повеќе......

АРНО: Уште 10 дена можност за аплицирање со идеја за социјален бизнис

Здружението за социјални иновации „АРНО“ апелира до младите луѓе да ги искористат последните 10 дена за аплицирање и да се пријават за програма преку која ќе можат да развијат идеи за социјални бизниси. Програмата која е отворена за аплицирање до 26-ти септември, е наменета за сите млади на возраст ...
Прочитај повеќе......

Девет години „Лице в лице“ во служба на вистината, вредностите и на подоброто општество

Со кампањата „Проверувај, па верувај“, која започнува денес со излегување на новото 47.издание на „Лице в лице“, ја одбележуваме 9-тата година на постоење на списанието за одржлив развој.- Ви благодариме што овие 9 години бевте наши партнери во создавањето  општество со еднакви можности за сите. ...
Прочитај повеќе......

Целите за одржлив развој на ОН се ваш фокус? Пријавете се на Повикот на ФИТР за поддршка на социјалното претприемништво

Поттикнување на развојот на социјалното претприемништво преку поддршка на иновативни решенија за тековните социјални потреби и социјални иновации, обезбедувајќи притоа одржлив и инклузивен развој, е целта на првиот ваков предизвик кој го реализира ФИТР во партнерство со Асоцијацијата за истражување,...
Прочитај повеќе......