Доза вести

Лице в лице со Игор Ангеловски - селекторот на македонската фудбалска репрезентација!

Почнува Европското првенство во фудбал! Се радуваме на историскиот успех!Лице в лице ја испрати македонската фудбалска репрезантација на Европското Првенство со интервју со селекторот Игор Ангеловски. Погледнете ги извадоците во кои со селекторот и социјалната менторка Магдалена Чадиноска ...
Прочитај повеќе......

Вечерва се доделуваат наградите на „Македокс“

Сашо Н. Алушевски
На последниот ден од фестивалот „Македокс“, во дворот на Кинотека вечерва од 20:30 часот ќе се прикажуваат документарните филмови „Диши“, „Испеј ми песна“, како и „Фантастичното“ и Нашата временска машина“.Во исто време, преку Фејсбук страницата на фестивалот ќе може да се проследи доделувањето на ...
Прочитај повеќе......

Втор Форум на креативните градови за филм од мрежата на УНЕСКО

Втор Форум на креативните градови за филм од мрежата на УНЕСКО, „Создавање на градот на иднината“ се одржува во „Бела куќа“ – Битола и Центар за култура-Битола.На денешната програма од 11 часот во „Бела куќа“ – Битола е предвидено вклучување на високи претставници на креативните градови за филм од ...
Прочитај повеќе......

Под мотото „Слеј се со тишината“ - стартува 11. издание на „Македокс“

Под мотото „Слеј се со тишината“, според истоимената стихозбирка на Ацо Шопов, утре започнува 11. издание на Фестивалот за креативен документарен филм „МакеДокс“, (19 - 26 август). Наместо на планираните четири, овој пат ќе се одржи на две локации: Парк Младински Културен Центар и Кинотека на ...
Прочитај повеќе......

Страниците на „Лице в лице“ достапни и онлајн

Списанието за одржлив развој „Лице в лице“, како одговор на кризата што ја предизвика пандемијата, искреира веб продавница, преку која заедницата на истоимената платформа може да ги поддржи продавачите на единственото улично списание во земјава- чија мисија е економско и социјално зајакнување на ...
Прочитај повеќе......