На амфитеатарот Упија во Галичник кој се наоѓа на 1500 метри надморска височина, ќе се одржи второто издание на Галичник Филм Фестивал.   Од 5 до 8 август, филмските проекции ќе се прикажуваат под отворено небо, а доцните часови ќе бидат резервирани за концерти со филмска музика.„Овој млад културен ...