Доза вести

Отворен повик за млади креативци и гејмери за изработка на концепт за видео игра

Унијата на македонски професионални асоцијации во креативните индустрии УМПАКИ  во рамките на проектот „Видео игротека“ објавува повик за подготовка на концепт за видео игра на тема „Зачувување на животната средина“ за млади на возраст од 10 до 18 години со цел подигање на свеста за заштита на ...
Прочитај повеќе......

На 26-ти септември по 16-ти пат „Бела ноќ“ во Скопје

На 26-ти септември во Скопје по 16-ти пат ќе се одржи манифестација „Бела ноќ“. Оваа година на 10 различни локации низ градот, со концерти, изложби, филмски проекции, театарски содржини и други културни содржини.„Бела ноќ“ ќе започне во 18 часот со концертот „Ние сме од Скопје“ пред МКЦ, на кој ќе ...
Прочитај повеќе......