Филмот „Колку брусници има во светот?“ на режисерката Лена Копел, ќе биде прикажан вечерва во 20 часот во летното кино „Мирно лето“ на Кинотеката (Карпош 3) во Скопје. Станува збор за драма комедија од шведска продукција кој силно се бори против предрасудите што ги имаме кон луѓето со попречености. ...