Сара Ферро од екипата на патувачкото кино на Македокс изјави дека е одлично чувството по првите два викенда. Проекциите биле полни, публиката задоволна. На проекцијата во Штип присуствувала филмска екипа од прикажаниот документарец „Сите ќе умреме“ – режисерот Сашко Потер Мицевски, продуцентот ...