ЛИЦЕ В ЛИЦЕ 37

 

актуелно во новиот број

 
 

НАСМЕАНОТО, ПОПУЛАРНО ЛИЦЕ НА УЛИЧНОТО СПИСАНИЕ

 
Секогаш е тука да помогне, да даде поддршка, да насмее и да орасположи. Родендените на членовите на тимот тој ги одбележува, прво со будење во седум часот наутро, со роденденска честитка во радиоетер, а потоа со уникатен подарок, направен од вештите раце на неговата мајка Соња. Кико е момче што се грижи, покажува внимание и постојано сака да е во движење, да дејствува.
 
 
 

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ТЕМА: ПЛАНЕТАТА УМИРА ЗА ПРОФИТИ НА ПОЕДИНЦИ

 
Ние луѓето се поставуваме како кралеви на светот. Затоа, сега сме во мат-позиција. Дел од нас веќе сфаќаат, реагираат, си го менуваат начинот на живот и се трудат да дејствуваат и на блиската средина. Некои, пак, никако да сфатат. Профитот им е поважен од нашиот прастар родител, од нас самите! Ајде да зборуваме со речникот на Грета: ја жртвуваме цивилизацијата, тоа е јасно. Зошто? За да можат мал број луѓе да продолжат да си го полнат мевот и да трупаат пари.
 
 
 

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ НЕ МОЖЕ ДА ЧЕКААТ „СЛЕДНИ ИЗБОРИ“

 
Научени сме да чекаме на властите да преземат потребни мерки, ама не сакаме да си признаеме дека како потрошувачи имаме огромна моќ сами да ги промениме работите
 
 
 

ТОА ШТО НИ Е ВО УМОТ ДЕНЕС – Е ИДНИНАТА УТРЕ!

 
Поголем дел од луѓето имаат погрешна перцепција за лидерството. Многу често го поистоветуваат со хиерархија и со тие што се на врвот од хиерархиската структура. Тоа веќе не е така. Лидерството денес мора да се развива кон капацитетот да сочувствува и да ја оформува иднината што доаѓа. Сето ова не може да биде направено од само еден човек што е на врвот.
 
 
 

СТАРИТЕ ОБРАЗОВНИ МОДЕЛИ НЕ ВОДАТ КОН ПРОМЕНИ!

 
За да ги промениме и реобликуваме нашите општествени, еколошки, економски и културни системи за да можат да одговорат на предизвиците и на можностите со кои се соочуваме во 21 век, потребно е да ги редизајнираме нашиот живот, начинот на кој работиме и начинот на кој учиме
 
 
 
 
 
 

погледнете ги изминатите изданија на лице в лице

 
 
 
 

Број 1

 
 
 
 

Број 2

 
 
 
 

Број 3

 
 
 
 

Број 4

 
 
 
 

Број 5

 
 
 
 

Број 6

 
 
 
 
 
 

Број 7

 
 
 
 

Број 8

 
 
 
 

Број 9

 
 
 
 

Број 10

 
 
 
 

Број 11

 
 
 
 

Број 12

 
 
 
 
 
 

Број 13

 
 
 
 

Број 14

 
 
 
 

Број 15

 
 
 
 

Број 16

 
 
 
 

Број 17

 
 
 
 

Број 18

 
 
 
 
 
 

Број 19

 
 
 
 

Број 20

 
 
 
 

Број 21

 
 
 
 

Број 22

 
 
 
 

Број 23

 
 
 
 

Број 24

 
 
 
 
 
 

Број 25

 
 
 
 

Број 26

 
 
 
 

Број 27

 
 
 
 

Број 28

 
 
 
 

Број 29

 
 
 
 

Број 30

 
 
 
 
 
 

Број 31

 
 
 
 

Број 32

 
 
 
 

Број 33

 
 
 
 

Број 34

 
 
 
 

Број 35

 
 
 
 

Број 36