Лице в лице со граѓаните

Дајте му „глас“ на вашето мислење – анкета на „Лице в лице“

Списанието за одржлив развој „Лице в лице“, опстојува веќе осма година, а еден од неговите најсилни партнери низ времето сте токму вие, читателите и поддржувачите на коцептот дека работата е најсилната алатка за социјална инклузија на ранливите сограѓани. Како наши сојузници, ве покануваме да ни се ...
Прочитај повеќе......

Трансформацијата на општеството почнува од трансформација на образованието

ПРОМОЦИЈА НА ВИДЕО НА „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“

Како би можел да изгледа еден час, на кој, меѓу другото, децата се поттикнувани да поставуваат прашања и да развиваат критичко размислување, не е задолжително да се седи во клупа, се учи преку примери и експерименти, учениците се и во улога на учители, а наставникот е отворен, мотивира и насочува. ...
Прочитај повеќе......

Лице в лице 42. број, промо видео и настан : „Да се обидеме и вака“

* Да ја поттикнеме различноста, која ќе го поддржи индивидуалниот процес на учење.* Да ја храниме љубопитноста преку креативни предавања.* Да ја разбудиме креативноста преку алтернативни дидактички процеси.Ова се трите фронта за раст и трансформација на образованието, за кои зборуваше Сер Кен ...
Прочитај повеќе......