Лице в лице со граѓаните

Ото Шармер: Да се дејствува од егото или да се дејствува од свеста за екосистемот?

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото издание на „Лице в лице“. Целта на видеото е доближување на суштинските ставови на значајни ...
Прочитај повеќе......

Мухамед Јунус: Социјалниот бизнис може да биде решение!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото издание на „Лице в лице“. Целта на видеото е доближување на суштинските ставови на значајни ...
Прочитај повеќе......

Јувал Ноа Харари: Мора да дејствуваме брзо и решително!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото издание на „Лице в лице“.Целта на видеото е доближување на суштинските ставови на значајни ...
Прочитај повеќе......

На повидок нова можност - создавање економија 4 . 0

Претпријатијата од иднината своите деловни стратегии ќе ги темелат врз интересот на целиот систем земајќи ги предвид еколошките и општествените потреби, место, како досега, врз интересот на влијателните групи моќници

МАЈ 2020 ГОДИНАРефлексија од настан одржан на „Зум“Тема: Бизниси од иднинатаГоворници: Јован Деспотовски, директор на Фондот за иновации и технолошки развојЧарли Фелгејт, лидер за иновации во „Декатлон јунајтед“МодераторНебојша Илијевски, консултант за комуникации и за одржлив развојЕкспертска ...
Прочитај повеќе......

Спојот на дигитални и на социјални технологии ги гради институциите од иднината

Граѓаните сакаат институции што ги ставаат потребите на граѓаните на прво место, кои се способни да се приспособат, да бидат отворени за развојни решенија... Но, од каде треба да тргне промената? Институциите се огледало на граѓаните и промените треба да се случуваат на повеќе нивоа, пред сè на лично. Емпатично лидерство, кокреирани, а не наметнати промени со вклучување на граѓаните и на засегнатите страни во нивното создавање и дигитализацијата нè водат во вистинската насока

Мај 2020 годинаРефлексија од настан на „Зум“Тема: ИНСТИТУЦИИ ОД ИДНИНАТАГоворници: Дамјан Манчевски, министер за информатичко општество и администрацијаДраган Тевдовски, редовен професор на Економскиот факултет во СкопјеКенет Хог - директор во Владата на ШкотскаМодератор - Небојша Илијевски, ...
Прочитај повеќе......