Лице в лице со граѓаните

Лице в лице 41: Потенцијалот на руралниот развој низ илустрации

Најновото, 41. издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, e посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој.Во продолжение дел од илустративните решенија подготвени од Среќа.мк, а објавени во актуелниот број, (печатено и електронско издание).
Прочитај повеќе......

Лице в лице бр. 41: Природните потенцијали се стожерот на руралниот развој!

Фото: Александар Богдановски
Најновото издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој, својата промоција ја доживеа во недопрената убавина на струшкото село Глобочица, кое е синтеза на приказни кои го запираат здивот за некогашниот начин на живеење, и, во ...
Прочитај повеќе......

Лице в лице со новата Земја - соочување!

Најновото 40-то издание на „Лице в лице“ e посветено на бизнисите, лидерството, на институциите и на граѓаните од иднината, како и на улогата на социјалната економија во кокреирањето на новиот систем и на иднината.Бројот носи и содржини кои се врзани за многу иницијативи кои се појавија како ...
Прочитај повеќе......

Активирај се, направи нешто со/за себе!

Илустрација: Братислав Миленковиќ
Со боенки кои на симболичен начин даваат поддршка до хероите на карантинот, „Лице в лице“ ги објавува илустрациите на познати српски дизајнер(к)и, преку кои се заблагодарува на сите луѓе кои херојски останаа во првите редови, за нашето секојдневие да биде поиздржливо. Делата беа објавени во 62. ...
Прочитај повеќе......

Да дејствуваме одговорно кон природните ресурси!

Венко Шеремтекоски (галерија)

Женскиот активизам сѐ повеќе го менува светот. Последниве години се издвоија имиња кои својот глас го преточуваат во крик на земјата и повик до сите нас да дејствуваме одговорно кон природните ресурси чии благодети треба да ги почувствуваат и идните генерации.Споделуваме Осмомартовски поздрав до ...
Прочитај повеќе......

Огледалце, огледалце мое, кажи ми на светов најзагаден кој е?

Ивана Маркоска (галерија)

Илустрациите на младата дизајнерка Ивана Марковска се подготвени во рамки на иницијативата „Лице в лице со граѓаните“, поддржана од Кралството Шведска преку проектот „Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија“. Нејзините дела можете да ги сретенете во актуелното 39-то издание на „Лице в ...
Прочитај повеќе......