Магазин

Изолација

Наше единствено ефективно оружје против пандемијата е изолацијата и комуникација од дистанца. Мораме да останеме дома, и да ги почитуваме правилата.

Фото: Томислав Георгиев
Досега доследно ги почитувавме мерките. Не сакаме да се заразиме со вирусот, не сакаме да го пренесеме, не сакаме да бидеме во изолација до Нова година, или, поверојатно, со или без мерки, постојано работите да одат напред назад. Со жалење гледаме трагедии од една во друга земја, смртност, масовни ...
Прочитај повеќе......

Наградуваме свесно и еколошко однесување

Бизнис-секторот ја има најголемата моќ да создаде промени во своето опкружување. Дојдено е вистинското време заедно да придонесеме за зачувување на животната средина. Како тим веруваме дека само како сплотена заедница може да се постигнат резултати и дека емпатијата, мотивацијата и поддршката од луѓето се главниот двигател на сите промени

Веројатно досега сте ја слушнале фразата „Планетата е нашиот дом и немаме друг резервен“, која е дел од многу анализи и политички говори. И покрај ова познато мислење, се чини дека свеста за решавање на проблемите со животната средина е на незавидно ниво. Токму од овде почнува потребата за менување ...
Прочитај повеќе......