Магазин

На хартија во затвор, во практика – нормално

„Ненормален, ретардиран, ментален, идиот, имбецил, нездрав, будала, за гревота...“Ова се само дел од зборовите што ги користиме во секојдневната комуникација без трошка совест дека ќе повредат некого. На работа, во маркет, на улица, во секојдневната комуникација „во живо“ и на интернет, лицата со ...
Прочитај повеќе......

Вистината е еднина, лажните вести се множина!

Ја имаме привилегијата денес да читаме за настаните додека тие се случуваат, но, од друга страна, вестите станаа опасна информација и понекогаш кријат стапица. Денес се води битка против лажните вести и на овој фронт се чини како да губиме.  Другиот фронт е борбата против говорот на омраза. ...
Прочитај повеќе......