Популарни рубрики

 
 
 

Блог 1 тест

НОВ УМ ЗА НОВ ПОЧЕТОК - ВРЕСОК ОД ИДНИНАТА: ЗАБРАНЕТ ВЛЕЗ ЗА АЛЧНОСТ И ЕГОИСТИЧНОСТ!

Ја имате моќта, искористете ја! Бидете свесни за неа! Употребете го секој елемент од неа за да создадете свет во каков што сакате да живеете!“Со овие зборови, нобеловецот и познат социјален претприемач, професорот Мухамад Јунус ги инспирираше младите творци на промени во рамките на Глобалниот самит ...
Прочитај повеќе......

„МЕДЕНА ЗЕМЈА" СО НОВИ НАГРАДИ ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ И ЗА КИНЕМАТОГРАФИЈА

„Медена земја" деновиве во САД доби неколку нови престижни награди за најдобар документарец и за кинематографија. Тимот на македонскиот документарец ја прими наградата за најдобар документарен филм, што ја доделува најпрестижното здружение на филмски критичари во Америка,  New York Film Critics ...
Прочитај повеќе......

МЕДЕНА ЗЕМЈА Е НОМИНИРАН ЗА ОСКАР ВО ДВЕ КАТЕГОРИИ - ЗА НАЈДОБАР ДОКУМЕНТАРЕЦ И ЗА СТРАНСКИ ФИЛМ!

Македонскиот документарен филм е кандидат за „Оскар“ во две категории – за „ Најдобар документарен филм“ и за „ Најдобар Интернационален филм“.На 92-та оскарска церемонија, која ќе се одржи на 10 февруари оваа година, „Медена Земја“ ќе се натпреварува во две категории.Тимот на „Медена земја“ се ...
Прочитај повеќе......
Претходно[ Страница 2 од 2 ]
 
 
 

Блог 2 тест

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ НЕ ЧЕКААТ „СЛЕДНИ ИЗБОРИ“

Климатските промени, во наредните 10 години, може да претставуваат сериозна глобална закана за светскиот мир, за човечкото здравје, за енергетиката, земјоделството, здравството, туризмот, транспортот, шумарството, спомениците на културата... Накусо, закана за губење и за нестабилност на цели ...
Прочитај повеќе......

„КОГА ЈАГНИЊАТА ЌЕ СТИВНАТ“ – МАКЕДОНСКА ВЕРЗИЈА

„Рајот постои и тој се наоѓа овде, во Слоештица, Македонија“, е пораката што реномираниот сликар и професор на ликовната академија од Братислава, Стано Бубан, му ја испрати на пријател во Словачка, летото 2012 година. И тоа е, без исклучок, дефиницијата со која се согласуваат низата уметници, кои ...
Прочитај повеќе......

УЧЕНИЦИТЕ ТРЕБА ДА ГИ ПОДГОТВИМЕ ЗА ЖИВОТ, А НЕ ЗА СВИДЕТЕЛСТВО СО ПЕТКИ!

И меѓу учениците и меѓу нивните родители важи за нетипичен наставник, кој преку своите  креативни и неконвенционални чекори прави позитивни влијанија кај младите, чиешто внимание не е едноставно да се придобие ако само слепо се следат програмските образовни шеми - без индивидуален печат.Ивица ...
Прочитај повеќе......

ЈАС, УЧЕНИКОТ, САКАМ ДА БИДАМ СЛУШНАТ!

Нова училишна година. И пак тоа чувство на непријатност и на разбуричканост во стомакот, пак истата неинвентивна и здодевна приказна, а, во исто време, и бескрајно стресна. Не сакам да го чувствувам како мачилиште, ама такво е чувството - некоја чудна болка, екстремно здодевни часови, седење ...
Прочитај повеќе......
 
 
 
 
 
 
 
 

подарете (си) лице в лице

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Добивај новости на мејл
 
 
 
 
 
 
 
 
Ја стартувавме новата програма именувана „Лице в лице СЕНС“, која, во духот на принципите и вредностите на досегашните залагања на нашата платформа за активизам и улично списание „Лице в лице“, има за цел да даде свој придонес и печат во градењето подобро и поправедно општество