Потребна ни е политичка волја за стратегијата за ментално здравје на младите

Документот носи четири главни приоритетни цели, кои државата треба да ги реализира и исполни до крајот на 2026 година и кои треба да придонесат кон грижата за менталното...

Продолжи

Патот на храната – Млада македонска уметница победи на глобален ликовен конкурс

Седумнаесет-годишна ученичка од Скопје ја освои првата награда на глобалниот натпревар на Организацијата на Обединетите нации за храна и земјоделство (ФАО) во возрасна категорија од 16 до 19...

Продолжи

Грижете се за животната средина во Новата 2023 година!

Денеска, 10-ти јануари се одбележува денот за благодарност на домашните растенија. Кога ги собирате новогодишните украси, тоа не значи дека ќе ја загубите свежината во вашиот дом, само...

Продолжи

Еве како си поминав во Ранковце на ранчот „Кантрисајд“

Продавачот на „Лице в лице“, Кристијан Марковски - Кико учествуваше на инклузивниот настан „Сите сме еднакви“ кој го организираше ранчот „Кантрисајд“ изминатава недела, по повод Светскиот ден...

Продолжи

Пријавете се на првата crowdfunding платформа за млади социјални претприемачи

„Млади претприемачи“ е новата crowdfunding платформа наменета за генерирање почетен капитал за реализација на социјални бизнис идеи на млади лица. Платформата ја работи Национален младински совет на Македонија...

Продолжи

Моралната паника и претставата на ЛГБТИ во медиумите

Претставата на ЛГБТИ во медиумите е како тие да се непријатели кои создаваат страв кај јавноста. Коалиција „Маргини“ работеше на истражување со кое посочи на  причините зад оваа...

Продолжи

Волонтерската сила го прави светот подобро место за живеење

Ангажманот како волонтер не го гледам како здобивање финансиски добра. Тоа е активност што ме исполнува и ме прави среќна, ми овозможува практично искуство. Ги повикувам сите мои...

Продолжи

Ајде да учиме за финансиски системи и финансиски пазари!

Парите како елемент на финансискиот систем ги користиме за да се пренесат ресурсите од штедачите на инвеститорите и да се пренесе ризикот на тие што се подготвени да...

Продолжи

Волонтерството – моќно движење за општествени промени

Чувството кога си на терен и им пркосиш на надворешните временски услови, но зна­еш дека некому си му потребен и во тој моментот треба да останеш истраен, искре­но,...

Продолжи