Популарни рубрики

 
 
 
 
 
 
PosakuvanaIdnina_FF_ZoranInadeski
 
Последни написи
Со промоција на книгата „Филмски великани“ од Сунчица Уневска и изложба на Милко Нестороски и Лида Шерафатман – „Соништа од природата, сувенири во реалноста“ вечерва во Струга почнува петтото издание на фестивалот на краток филм „Дрим шорт“ (Drim Short).Под мотото „Сонувајте кратко“, на летната ...
Прочитај повеќе...
Илустрираната книга за деца „Тито и Дино“, која неодамна излезе од печат во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“, е првата македонска сликовница целосно изработена со специјален фонт за дислексија. Во делото од авторката Ј. Мишо, што е збогатено со илустрации на Оливер Коларевски, е ...
Прочитај повеќе...
Дигиталните комуникациски технологии драматично го променија нашиот однос кон содржината, изворот и пренесувањето на информациите. Преку социјалните мрежи, ние, како граѓани, станавме медиуми, креатори и споделувачи на содржини.  Бројните медиумски содржини и онлајн живеење, не нè направија отпорни ...
Прочитај повеќе...
Режисерката Аница Бебиќ најави премиера на нејзината нова претстава „Фамилијарна посета во 03:14:07 – 7 минути порано“ на 24 и 25 јули. Текстот е работен по мотиви на „Мајка и дете“ од Јон Фосе, во адаптација на Аница Бебиќ, која во претставата се јавува и како режисер и актер. Заедно со неа, на ...
Прочитај повеќе...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Последни написи
Одржливата исхрана денес се чини е прилично комплексна идеја. Меѓутоа, во основа, таа има позитивно влијание и на луѓето и на планетата Земја и сега, но и во иднина. Зошто? Затоа што помага во одржување на доброто здравје на луѓето, истовремено осигурувајќи се дека планетата ќе има доволно ресурси ...
Прочитај повеќе...
По десетте дена поминати во Барселона, неколку работи ми станаа кристално јасни. Искус­тво­то што го добив во шармантното ресторанче во маалото на работ на ту­ри­стич­ка­та метропола во текот на последните три дена, не можеше да се спореди со искус­тво­то на Ла Рамбла или во која и да е друга „...
Прочитај повеќе...
Од Радожда до Свети Наум! Тоа е маршрутата на Игорче, кој вообичаено, летните месеци е најмотивиран за работа. Тимскиот дух на „Порака нова“ придонесува тој да може непречено да ги посетува местата на охридското крајбрежје уривајќи рекорди во продажба, но и во поминати километри на дневните релации ...
Прочитај повеќе...
Румена: Се чувствувам како повторно да пишуваме дневник, и тоа баш заеднички овој пат.Лана: Мене ништо не ми се прави. Не ми се зумира, не ми се скајпува... Не ми се вклучува во никакви интеракции. Најрадо би дошла кај тебе во Маврово и би ти ги чувала кучињата.Румена: Ех, сега ги има баш многу. ...
Прочитај повеќе...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

подарете (си) лице в лице

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Добивај новости на мејл