50

ВОВЕДНИК

Педесет броја промена

Јубилејниот, педесетти број им го посветуваме на претпријатијата што се двигатели на промени, кои се стремат кон одржливо лидерство, кои ја разбираат улогата на бизнисот во создавањето подобро општество, претпријатијата што применуваат професионално менторство за кое зборуваме низ страниците на овој број

Од содржината на новото издание

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ТЕМА

АКТУЕЛНО

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ СО ПРОДАВАЧИТЕ НА СПИСАНИЕТО

image-15
Гордо на засилениот тим продавач(к)и, како и на солидарната и пријателска атмосфера кај нив, „Лице в лице“ го издава 50. издание со верба во подобро и поинклузивно општество Летната атмосфера во „Лице в лице“ станува уште позагреана со приклучувањето на неколку нови продавачи во тимот. Ајтен, Аманта, Фатма, Сунај и Сељатин изразија желба да видат како е да се биде во униформата на уличното списание за одржлив развој. Тоа што беше за поздрав е поддршката што пристигна од нивните поискусни колеги –...

ЧАС ПО РОДОВИ ПРАШАЊА

АКТИВ АРТ

image-27
Ако филмот донесе јасност и изрезонира со гледачот, тој ќе има можност да си купи НФТ (дигитална копија на филмот зачувана на блокчејн) или бандл НФТ-ја во кои освен филмот би ги добил музиката, сцените што не влегле во филмот, уметничките колажи користени во нив, фотографиите итн, вели авторот Небојша Илијевски   Ароганцијата на која сме изложени во секојдневните животни борби често придонесува да се загубиме себеси оневозможувајќи си го потребното внимание и свесност за суштината на животот....

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ИНТЕРВЈУ

ЗЕЛЕНА РЕПУБЛИКА

32984
Социјалниот бизнис „Мама Органа“, развивајќи решение за урбано компостирање, влијае на намалување на количеството комунален отпад и на намалување стакленичките гасови.Процесот подразбира собирање био-отпад, од кој подоцна се создава високо квалитетен...

ОДГОВОРНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ

Жељка и нејзините сограѓанки се позитивен пример за активно учество на жените во создавањето на локалната...
Прочитај повеќе
image-38
Читам „Лице в лице“ за да си ја хранам душичката со убави содржини, а особено се радувам дека истовремено и помагам некому. Ирина Тошева, модна дизајнерка

giz

Содржината на оваа платформа е поддржана од Регионалниот ГИЗ проект за социјални права на ранливи групи по налог на Сојузното министерство за економска соработка и развој (БМЗ). Мислењата на платформата го претставуваат мислењето на авторите и не ги претставуваат нужно ставовите на Германското друштво за интернационална соработка (ГИЗ).

Кошничка
Најава

No account yet?

Facebook X Instagram
Shop
0 items Cart
Моја сметка