Спортот е на страна на физичкиот развој на децата

Кај нас најголем проблем е инфраструктурата, немањето доволно терени, за¬топ¬ле¬ни сали. Многу родители не ги пуштаат своите деца да тренираат или спортуваат во сту¬де-на сала или каде што...

Продолжи

Дискусијата е првиот чекор кон промените

За жал, работата на психолозите и на педагозите во училиштата се сведува на ад­ми­ни­стра­тив­на работа во нефункционален систем, а младите немаат поддршка и не се здо­би­ва­ат со потребните...

Продолжи

Да направиме напори спортот да биде за сите!

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ИНТЕРВЈУ СО ИГОР АНГЕЛОВСКИ, СЕЛЕКТОРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА Јавно апелирам сите спортски федерации и спортски клубови, преку соработка со официјалните здруженија...

Продолжи

Вработуваме според вредности, не според квалификации

Превод Симона Петковска Вредностите што се потребни за вработување во 21 век, улогата на бизнисот во одржливиот развој, промените што ги доживува светот откако живее...

Продолжи

Претпримеништвото е двигател на развојот, дури и во време на пандемија

Глобален настан кој ја истакнува работата на претприемачите од 180 земји низ светот, ги вмрежува и инспирира луѓето да се вклучат во претпремачки потфати, најголемото светско одбележување на...

Продолжи

Крутоста не е карактеристика на образованието на 21 век

Вдиши: свежа визија за посакуваниот образовен систем. Издиши: неефикасни модели и неосмислени реформи. Ова  е најважната „мајндфулнес“ порака за овој период...

Продолжи