Меѓународeн ,,Фолклорен мост” во Струга

Во Паркот на поезијата во Струга, на 24-ти август (среда), од 20 часот, ќе се одржи Меѓународниот фолклорен фестивал ,,Фолклорен мост". -Традиционално, манифестацијата ќе започне...

Продолжи

Изложба на алтернативни фотографии, како најава за новиот Фестивал „Зрно“

Изложбата на алтернативни фотографии која ќе се одржи вечерва во 20 часот во продажниот салон на Културно Информативниот Центар - Скопје, е најавена како прва активност на првото...

Продолжи

Аплицирајте за Наградата за младинско учество

Отворен е повикот за Наградата за младинско учество, која го препознава и валоризира трудот на младите при адресирање различни општествени прашања. Наградата се доделува во...

Продолжи

„Дигитализацијата и средношколците“ – повеќе слобода и можности

Постојано истражување и следење на навиките и потребите на средношколците, инклузивни и поефикасни дигитални решенија – се дел од заклучоците на вториот од...

Продолжи

СРЦЕ ПОЛНО ЉУБОВ, СЕКОЈ ДЕН – 10 ГОДИНИ #ЛИЦЕВЛИЦЕ ЗАЛОЖБИ ЗА ПОДОБАР СВЕТ!

Со новиот производ, #ДобриКартички, платформата за одржлив развој „Лице в лице“, во чии рамки излегува и истоименото улично списание, годинава ја одбележува десетгодишнина од својата работа и постоење, што е...

Продолжи

ЕСЕ: намалувањето на смртноста од рак на грло на матка ќе се спречи со скрининг на 80 проценти од жените на возраст од 24 до 60 години

Само во 2017 година во Северна Македонија се изгубени 574 години на живот помеѓу жените, поради предвремена смртност од рак на грлото на матката, покажуваат резултатите од анализата на Здружението...

Продолжи

За квалитетно општество се потребни луѓе што мислат

За­ед­но со слободата на говорот, слободата на мислата е еден од основните постулати на демократијата. Еден од неславните трендови на денешнината е токму тоа што про­сеч­ни­от човек сѐ...

Продолжи

Сонце, море, солидарност – водич за одговорен туризам на грчкото улично списание

НОВОТО ИЗДАНИЕ НА „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“ ВИ ГИ ДОБЛИЖУВА ОДГОВОРНИТЕ ПАТУВАЊА И ОДРЖЛИВИОТ ТУРИЗАМ, ДОДЕКА ГРЧКОТО УЛИЧНО СПИСАНИЕ КРЕИРАШЕ АНГЛИСКА ВЕРЗИЈА СО КОЈА САКА ДА ГИ ДОБЛИЖИ ОВИЕ...

Продолжи

Мистериозниот Бислим крие прекрасни тајни

Пчиња, река што извира во соседна Србија и по својот пат, до крајната дестинација Вардар, поминува еден сосема обичен пат – низ села, долини, планини. На овој пат,...

Продолжи