Архаизми – минато или можна иднина?

Дамар, ѕвездочатец, грамотен, ѓул, дијанија, драмџија...Знаете што значат овие зборови?Чет, ме мјутна, ме блокна... Ние младите, со секојдневната комуникација многу често користиме вакви зборови.Но, архаизмите ни се далечни,...

Продолжи

Патот на храната – Млада македонска уметница победи на глобален ликовен конкурс

Седумнаесет-годишна ученичка од Скопје ја освои првата награда на глобалниот натпревар на Организацијата на Обединетите нации за храна и земјоделство (ФАО) во возрасна категорија од 16 до 19...

Продолжи

Повик за учество во Програма за кариерно советување

Националниот младински совет на Македонија објавува Повик за учество во програмата за кариерно советување, во рамки на проектот „МладиХаб – надминување на нееднаквоста меѓу младите”.

Продолжи

Граѓаните можат: Кико доби гитара!

Ви се чита петочки една многу убава приказна?Ми ѕвони телефонот и се јавува Драгана од Црвен крст на град Скопје, координаторка на нашиот продавач Кико.- Дечки, не...

Продолжи

Грижете се за животната средина во Новата 2023 година!

Денеска, 10-ти јануари се одбележува денот за благодарност на домашните растенија. Кога ги собирате новогодишните украси, тоа не значи дека ќе ја загубите свежината во вашиот дом, само...

Продолжи

Рамајана во Дебар Маало ќе ви ги понуди честитките и списанието

Празничната атмосфера поттикна еуфорија и кај нашата продавачка Рамајана Реџепи. Меѓу омилените места за продажба на „Лице в лице“ ѝ е скопско Дебар Маало, па многу често ќе...

Продолжи

Еве како си поминав во Ранковце на ранчот „Кантрисајд“

Продавачот на „Лице в лице“, Кристијан Марковски - Кико учествуваше на инклузивниот настан „Сите сме еднакви“ кој го организираше ранчот „Кантрисајд“ изминатава недела, по повод Светскиот ден...

Продолжи

Пријавете се на првата crowdfunding платформа за млади социјални претприемачи

„Млади претприемачи“ е новата crowdfunding платформа наменета за генерирање почетен капитал за реализација на социјални бизнис идеи на млади лица. Платформата ја работи Национален младински совет на Македонија...

Продолжи