Отворен Повик за професионални дизајнери: Брендирање кампања за подигнување на свеста за органодонорство и трансплантација

Сите професионални дизајнери имаат можност да ги достават своите креативни решенија за брендирање кампања за подигнување на свеста за органодонорство што се реализира во рамки на Проектот за...

Продолжи

Пристигна „Лице в лице“ #53: Луѓе за работа има, да им ги зајакнеме вештините!

Соочени со веќе хроничен дефицит на работна сила, бизнисите бараат решенија. Додека 2023 година е прогласена за европска година на вештини, „Лице в лице“...

Продолжи

„Лице в лице“ број 52: Моќна жена – подобар свет! И еднакви можности за сите

Овој број на уличното списание за одржлив развој е посветен на темата родова рамноправност. илустрација на насловна страница: Руки Чуки Ставаме...

Продолжи

Какви се навиките за штедење енергија во вашето домаќинство?

Центарот за климатски промени спроведува истражување со цел утврдување на навиките на жителите на Скопје во врска со заштедата на  енергија во домаќинствата и примената на мерки за...

Продолжи

ТОТЕМ БЕЗ ТАБУ –  акција на Тиииит! Инк. и МКЦ

Тиииит! Инк., организација за промоција на женската активност, заедно со Младинскиот културен центар во Скопје, по повод 10-годишната соработка, почна акција за собирање средства за поставување автомат со...

Продолжи

Фонд за животна средина – за да не се губат парите од еколошките такси

Центарот за истражување и информирање за животна средина „Екосвест“ алармира дека, додека Црна Гора уште пред четири години донесе одлука за формирање „Екофонд“ што веќе две години е...

Продолжи

Добри картички – 10 години постојани заложби за подобар свет!

Со новиот производ, „Добри картички“, платформата за одржлив развој „Лице в лице“, во чиишто рамки излегува и истоименото улично списание, го почна одбележувањето на 10-годишнината од својата работа...

Продолжи

СРЦЕ ПОЛНО ЉУБОВ, СЕКОЈ ДЕН – 10 ГОДИНИ #ЛИЦЕВЛИЦЕ ЗАЛОЖБИ ЗА ПОДОБАР СВЕТ!

Со новиот производ, #ДобриКартички, платформата за одржлив развој „Лице в лице“, во чии рамки излегува и истоименото улично списание, годинава ја одбележува десетгодишнина од својата работа и постоење, што е...

Продолжи