43

Лице в лице #43 Lice v lice
ВОВЕДНИК

ПОСРЕЌНА 2021 ГОДИНА! ЗА СИТЕ

2020 година нè отуѓи, нè затвори, нè затресе, нè спушти на земја, нè забави, но и ни отвори простор да се подзамислиме и во однос на самите себе, и во однос на другиот и во однос на природата, но и да се загледаме во  нови поодржливи можности.

Ова беше и една од најтешките години на „Лице в лице“, кое вртоглаво се превртуваше во турбуленциите на 2020 година. Некогаш останувавме и без здив, ама никогаш не престанавме да веруваме дека можеме. Шоковите ги видовме и како можности. Иако можностите за промена и за развој, особено кога работите со најранливите во општеството, за жал, не одат брзо колку што сакаме.

Од содржината на новото издание

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ТЕМА

ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ИНТЕРВЈУ

Неопходно е да тргнеме по нов пат. Сега!

Се претворивме во погрешни, во себични луѓе. И ова е насоката што економијата ни помогна да ја создадеме за себе. Најдобрата одлука во моментов е да не се вратиме назад. Ни треба свет со три нули. Нула емисија на јаглерод, нула концентрација на богатство за да се создаде нула сиромаштија и нула невработеност. Ако човештвото се врати на истиот стар начин, ние сме готови. Никој не може да нè спаси

АКТУЕЛНО

giz

Содржината на оваа платформа е поддржана од Регионалниот ГИЗ проект за социјални права на ранливи групи по налог на Сојузното министерство за економска соработка и развој (БМЗ). Мислењата на платформата го претставуваат мислењето на авторите и не ги претставуваат нужно ставовите на Германското друштво за интернационална соработка (ГИЗ).

Кошничка
Најава

No account yet?

Facebook X Instagram
Shop
0 items Cart
Моја сметка