Лице в лице број 45: иднината на работните места е концентрирана на човекот

Темата на бројот носи визија за иднина на работните места кои ќе се фокусирани на луѓето, на нивните вредности, личност и карактер, во која бизнисите ќе партнеруваат со...

Продолжи

„Лице в лице“ број 44. ја носи темата „Персонализирана медицина: грижа скроена за тебе“

Издвоена содржина: ПОРТРЕТ-ПРИКАЗНА: ЛИЦЕ В ЛИЦЕ СО ПРОДАВАЧКАТА РАМАЈАНА РЕЏЕПИМногу сакам да комуницирам со луѓето што купуваат од мене. Секој пат кога ќе слушнам: „Браво,...

Продолжи

DNK Zoran Inadeski

Иднината на здравствената заштита е во персонализираниот пристап

„По­важ­но е да зна­е­ме ка­ков тип чо­век ја има бо­ле­ста, откол­ку да зна­е­ме ка­ква бо­лест има чо­ве­кот“, Хи­по­крат „Нетф­ликс“, „Фејс­бук“, „Гугл“, „Ин­ста­грам“... си­те...

Продолжи

Излезе 43.издание на „Лице в лице“, посветено на тема: „Иднината на човековите права“

Новиот број ја носи темата за иднината на правата на човекотВо чии раце се алатките за „поправање“ на расипаниот механизам за заштита на работничките и на човековите права,...

Продолжи

Излезе 42. издание на „Лице в лице“: трансформацијата на општеството почнува од трансформцаијата на образованието

Како би можел да изгледа еден час, на кој, меѓу другото, децата се поттикнувани да поставуваат прашања и да развиваат критичко размислување, не е задолжително да се седи...

Продолжи

Ттрансформацијата на општеството почнува од трансформација на образованието

Како би можел да изгледа еден час, на кој, меѓу другото, децата се поттикнувани да поставуваат прашања и да развиваат критичко размислување, не е задолжително да се седи...

Продолжи

Излезе 41-от број на „Лице в лице“: нуркање во заборавеното: Добре дојдовте во земјата на бои, ароми и на вкусови!

Пораката на 41. издание која е проткаена низ страниците на овој број, во својот фокус го има руралниот развој кој локалните потенцијали ги гледа како одговор на локалните...

Продолжи

Купи Лице в лице, издание бр. 40 Kupi Lice v lice, izdanie br. 40

ИЗЛЕЗЕ 40-ОТ БРОЈ НА „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“: ДА КРЕИРАМЕ СВЕТ КАКОВ ШТО ПОСАКУВАМЕ!

Од денеска, за сите читатели и поддржувачи, достапен е новиот, 40-ти број на „Лице в лице“.Ова издание го подготвувавме со многу љубов, позитивна енергија, со учество на многу драги соработници,...

Продолжи

Со секој здив сме поблиску до заболување!

ДОКОЛКУ ЗЕМЈАВА САКА НАСКОРО ДА СЕ ПРИКЛУЧИ НА ЕВРОПСКОТО СЕМЕЈСТВО, ЌЕ МОРА ДА НАЈДЕ НАЧИН ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО  „Пред пет го­ди­ни имав нор­мал­на бре­ме­ност. Ро­див...

Продолжи

Нов ум за нов почеток – вресок од иднината: забранет влез за алчност и егоистичност!

СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА, ВО ПРОСЕК, КОРИСТИ РЕСУРСИ КАКО ЗА 1,7 ПЛАНЕТА, САМО ОСУМ (ОД 2.604) МИЛИЈАРДЕРИ ВО СВЕТОТ ИМААТ СОПСТВЕНОСТ КОЛКУ ШТО ИМА ЕДНА ПОЛОВИНА ОД ЧОВЕШТВОТО, А, ВО...

Продолжи