ГАЛЕРИЈА: Чучер Сандево – место каде животот има зелена боја

Чучер Сандево, општина близу главниот град Скопје, е пример за место каде жителите си го сакаат своето живеалиште.Тука се одржуваат најдобрите натпревари во фудбал, особено во село Мирковци....

Продолжи

Аудио: „Лице в лице“ не подготвува за моментот кој го живееме, ама и за иднината која не очекува

https://soundcloud.com/user-640413844-278990731/litse-v-litse-n-podgotvuva-za-momentot-ko-go-zhiveeme-ama-i-za-idninata-koa-n-ochekuva Утрово бевме гости на Утринската програма на Радио Скопје. :-)Разговаравме за новото 43. издание на „Лице в лице“, за дигиталната платформа, за предизвиците со...

Продолжи

Ттрансформацијата на општеството почнува од трансформација на образованието

Како би можел да изгледа еден час, на кој, меѓу другото, децата се поттикнувани да поставуваат прашања и да развиваат критичко размислување, не е задолжително да се седи...

Продолжи

Дајте му „глас“ на вашето мислење – анкета на „Лице в лице“

Списанието за одржлив развој „Лице в лице“, опстојува веќе осма година, а еден од неговите најсилни партнери низ времето сте токму вие, читателите и поддржувачите на коцептот дека...

Продолжи

Лице в лице 42. број, промо видео и настан: „Да се обидеме и вака“

* Да ја поттикнеме различноста, која ќе го поддржи индивидуалниот процес на учење.* Да ја храниме љубопитноста преку креативни предавања.* Да ја разбудиме креативноста преку алтернативни дидактички процеси.

Продолжи

Лице в лице 41: Потенцијалот на руралниот развој низ илустрации

Најновото, 41. издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, e посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој.Во продолжение дел од илустративните решенија подготвени од Среќа.мк, а...

Продолжи

Село Глобочица – нов свет на можност и потенцијали

ШТОМ СЛЕГОВМЕ ОД СПЛАВОТ, НЕ МИ ТРЕБАШЕ МНОГУ ВРЕМЕ ЗА ДА СФАТАМ ДЕКА ВО СЕЛОТО СЕ СУДИРААТ ДВЕ КРАЈНОСТИ: ДАМНЕШНИОТ НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ И ВЖАРЕНАТА ЖЕЛБА НА МЕШТАНИТЕ...

Продолжи

Лице в лице бр. 41: Природните потенцијали се стожерот на руралниот развој!

Најновото издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој, својата промоција ја доживеа во недопрената убавина на струшкото село...

Продолжи

Глобочица: зелен Феникс кој раскошно се шири пред посетителите

„Жилава заедница“. Тоа би бил најкусиот опис на една група луѓе на кои судбината им ги одзеде огништата. Заминаа, но не се предадоа. Решија да го сочуваат својот...

Продолжи

Јувал Ноа Харари: Мора да дејствуваме брзо и решително!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото...

Продолжи