Микробилки – суперхрана на иднината!

Расте интересот за оваа здрава храна, која има неоспорно влијание врз подобрување на имунитетот на човекот. Науката вели дека човекот може да ја исполни дневната пре­по­ра­ча­на доза на...

Продолжи

Жива храна – здрав живот!

Јадете растителна храна, овошје и зеленчук, интегрално жито, семиња и јатки и ако имате по­тре­ба, посни протеини како риба или домашен јогурт. Избегнувајте храна со додадени ше­ќе­ри или...

Продолжи

Во лето охридски домат и цреши, во зима ресенски јаболка!

Локално произведената храна е највкусна и најсвежа, па употребувајќи ја придонесувам  и кон одржливо земјоделство и економски развој. Поддршката на мали локални органски...

Продолжи