Кога општеството е во криза и индивидуата е во криза

Ако едно општество е перманентно под стрес, притисок, неизвесност, тоа ќе активира емоционални обрасци кај граѓаните што постојано се во ситуација да се соочуваат со кризни и неизвесни...

Продолжи

Децата што се чувствуваат сакано се поемпатични

Емпатијата почнува да се развива во текот на детството и адолесценцијата и ја обликуваат низа фактори - генетика, темперамент, контекст и околина. Иако ја имаме како предиспозиција, за...

Продолжи