Волонтери од Боренка засадија над 1000 садници

Волонтери од Сојузот на извидници и JП „Национални шуми“, здружени под иницијативата „Боренка “засадија над 1.000 садници – со цел да ги промовираат бенефитите од...

Продолжи

„Боренка“ го враќа животот во опожарените шуми

Обновување на опожарените површини во земјава, поттикнување на граѓаните да се вклучат поактивно во волонтерски акции, подигнување на свеста за важноста на шумите, заштитата на природата, последиците...

Продолжи