Симбиозата меѓу луѓето и другите живи нешта во домот

РАСТЕНИЈАТА МОЖАТ ДА ПОТТИКНАТ ЛАЧЕЊЕ СЕРОТОНИН, ШТО НЀ ПРАВИ ПОСРЕЌНИ И ПОРЕЛАКСИРАНИ, А ИСТОВРЕМЕНО И ГО ПОДОБРУВААТ НАШИОТ ИМУН ОДГОВОР. „ЗЕЛЕНА“ ЗА МЕНЕ Е ОСТВАРУВАЊЕ НА ЕДЕН СОН,...

Продолжи

Растенија во домот – инстант подобрување на расположението

Тие можат да поттикнат лачење серотонин, што нѐ прави посреќни и порелаксирани, а исто­вре­ме­но и го подобруваат нашиот имун одговор. „Зелена“ за мене е остварување на еден сон,...

Продолжи