Zdravstvo_ilustracijaZoranInadeski

Лекот за јавното здравство не е на позитивната листа на лекови

илустрација: Зоран Инадески  Редовното ажурирање на позитивната листа на лекови не е од корист само за пациентите туку и за целиот здравствен систем. Со успешно...

Продолжи

Вистината е еднина, лажните вести се множина!

Ја имаме привилегијата денес да читаме за настаните додека тие се случуваат, но, од друга страна, вестите станаа опасна информација и понекогаш кријат...

Продолжи

На основците им е полесно да ги прифатат врсниците со попреченост, откколку на системот

Освестувањето дека лицата со попреченост ги имаат истите права како и обичните луѓе мора да почне од училишните клупи. Само така општеството ќе ги прифати како свои, а...

Продолжи

Сакам образование што ќе ме научи да се соочам со предизвиците што ни ги носи животот

Учениците сонуваат за наставник што ќе им биде и другар, за училница од која нема да сакаат да излезат и за училиштен час во...

Продолжи