Аплицирајте за Наградата за младинско учество

Отворен е повикот за Наградата за младинско учество, која го препознава и валоризира трудот на младите при адресирање различни општествени прашања. Наградата се доделува во...

Продолжи

Лидија Димковска, добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ на Струшките вечери на поезијата

Познатата македонска поетеса Лидија Димковска е добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ што се доделува од страна на Струшките вечери на поезијата  за најдобра поетска збирка помеѓу две фестивалски изданија. Димковска е добитничка на...

Продолжи

Награда „Гласник на невидливите“ за Анета Ристеска и Бојан Шашевски за стории објавени во „Лице в лице“

ДВЕ НАГРАДИ „ГЛАСНИК НА НЕВИДЛИВИТЕ“ ЗА СТОРИИ ОБЈАВЕНИ ВО УЛИЧНОТО СПИСАНИЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“, БЕА ДОДЕЛЕНИ ВЧЕРА, НА ЦЕРЕМОНИЈА КОЈА ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ МАКЕДОНСКАТА ПЛАТФОРМА ПРОТИВ...

Продолжи