Аудио: „Лице в лице“ не подготвува за моментот кој го живееме, ама и за иднината која не очекува

https://soundcloud.com/user-640413844-278990731/litse-v-litse-n-podgotvuva-za-momentot-ko-go-zhiveeme-ama-i-za-idninata-koa-n-ochekuva Утрово бевме гости на Утринската програма на Радио Скопје. :-)Разговаравме за новото 43. издание на „Лице в лице“, за дигиталната платформа, за предизвиците со...

Продолжи

Аудио: циркуларната економија – приоритет за чиста животна средина

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ НАЈГОЛЕМИОТ ПРОБЛЕМ НА ДЕНЕШНИНАТА И ПРЕДИЗВИК ЗА ТИЕ ШТО ДОНЕСУВААТ ОДЛУКИ. И НАШАТА ЗЕМЈА ГИ ТРПИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ЕКСТРЕМНИТЕ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ ШТО ГИ ЗАГРОЗУВААТ НАШЕТО...

Продолжи

Аудио: да се откажеш од ќефот – доблест на 21 век, Антонио Јовановски „Go Green“

ЗАГАДУВАЊЕТО И КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ, ВСУШНОСТ, САМО СИМПТОМИ, МАНИФЕСТАЦИЈА НА НАШЕТО ОДНЕСУВАЊЕ И НАВИКИ. НЕ ТРЕБА ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО И КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ТУКУ ТРЕБА ДА СЕ...

Продолжи