Гледај и слушај, Подкаст

Аудио: да се откажеш од ќефот – доблест на 21 век, Антонио Јовановски „Go Green“

ЗАГАДУВАЊЕТО И КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ, ВСУШНОСТ, САМО СИМПТОМИ, МАНИФЕСТАЦИЈА НА НАШЕТО ОДНЕСУВАЊЕ И НАВИКИ. НЕ ТРЕБА ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО И КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, ТУКУ ТРЕБА ДА СЕ БОРИМЕ СО НАШАТА ПОТРЕБА ЗА ПОВЕЌЕ И ПОВЕЌЕ, СО ЧОВЕЧКАТА АЛЧНОСТ

Загадувањето и климатските промени се, всушност, само симптоми, манифестација на нашето однесување и навики. Не треба да се бориме против загадувањето и климатските промени, туку треба да се бориме со нашата потреба за повеќе и повеќе, со човечката алчност – вели Антонио Јовановски од Go green“ во својата мини-колумна за 39-от број на „Лице в лице“, посветен на заштита на животната средина.

Напишете коментар