Видео, Гледај и слушај

Ото Шармер: Да се дејствува од егото или да се дејствува од свеста за екосистемот?

Ото Шармер Oto Sharmer

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото издание на „Лице в лице“.

Целта на видеото е доближување на суштинските ставови на значајни светски имиња нобеловецот Мухамед Јунус, историчарот Јувал Ноа Харари и економистот и социолог Ото Шармер за насоката во која што треба да се движи светот после пандемијата.

Ова видео, преку улогата на режисерот Милош Б. Андоновски, го споделува ставот на Шармер: 

Напишете коментар