Работата на Дневниот центар за деца во Шуто Оризари битна, неговата иднина – небитна!

Би било голема штета доколку овој Центар престане да ја извршува својата улога. Сите деца кои добиваат поддршка на кој било начин од наша страна, повторно ќе се...

Продолжи

Италијанскиот филм за храброста „Стаклено момче“ на „Џифони филмски денови“

Фестивалот „Џифони Македонија“ на шестата серија од „Џифони филмски денови“ ќе го прикаже италијанскиот филм за деца „Стаклено момче“ во режија на Самуеле Роси. Филмот ќе биде прикажан...

Продолжи

„Хартии“- ретроспективна изложба на Сергеј Андреевски во Музејот на македонската борба

Изложбата на македонскиот ликовен уметник Сергеј Андреевски, насловена „Хартии“, ќе биде отворена вечерва во Музејот на македонската борба за самостојност.

Продолжи

Достапните сервиси се клучни за заштитата на жените од насилство

Kолку се попристапни услугите во локалната заедница, толку поохрабрени стануваат жртвите на насилство да побараат помош, беше посочено вчера на настанот во новото советувалиште...

Продолжи

„Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ – кампања за важноста на инклузивното образование и вклученост на децата со попреченост

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ од 5 до 15 мај го спроведува проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“. Овој...

Продолжи

Маркетот во Кан – прва дестинација за македонскиот филм „Преекспонирано“

Македонскиот филм „Преекспонирано“, работен по сценарио и режија на Елеонора Венинова и во продукција на ДНФ Филмс, ја објави соработката со италијанскиот агент за продажба The Open Reel,...

Продолжи

„Дигитализацијата и средношколците“ – повеќе слобода и можности

Постојано истражување и следење на навиките и потребите на средношколците, инклузивни и поефикасни дигитални решенија – се дел од заклучоците на вториот од...

Продолжи

Средношколци од Хрватска, Литванија и Македонија со заеднички настан во „Корчагин“

Во петок (6 мај) во СУГС „Раде Јовчевски-Корчагин“ во 10 часот ќе се одржи завршниот настан од проектот за развој на образование за социјалното...

Продолжи

Данскиот тинејџерски филм „Хакер“, во кој гласот го позајмува Стефонатор, на „Џифони филмски денови“

Данскиот тинејџерски филм „Хакер“ во режија на Пол Берг ќе биде прикажан в сабота на „Џифони филмски денови“ во Кинотеката.Филмот е синхронизиран на македонски јазик, а гласовите ги...

Продолжи