Видео, Гледај и слушај

Мухамед Јунус: Социјалниот бизнис може да биде решение!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото издание на „Лице в лице“.

Целта на видеото е доближување на суштинските ставови на значајни светски имиња нобеловецот Мухамед Јунус, историчарот Јувал Ноа Харари и економистот и социолог Ото Шармер за насоката во која што треба да се движи светот после пандемијата.

Ова видео, преку улогата на актерот Дени Стојанов, го споделува ставот на Јунус: 

Напишете коментар