Лице в лице со Игор Ангеловски – селекторот на македонската фудбалска репрезентација!

https://www.youtube.com/watch?v=wKRfKjdBDo8 Почнува Европското првенство во фудбал!  Се радуваме на историскиот успех! Лице в лице ја испрати македонската...

Продолжи

Ттрансформацијата на општеството почнува од трансформација на образованието

Како би можел да изгледа еден час, на кој, меѓу другото, децата се поттикнувани да поставуваат прашања и да развиваат критичко размислување, не е задолжително да се седи...

Продолжи

Дајте му „глас“ на вашето мислење – анкета на „Лице в лице“

Списанието за одржлив развој „Лице в лице“, опстојува веќе осма година, а еден од неговите најсилни партнери низ времето сте токму вие, читателите и поддржувачите на коцептот дека...

Продолжи

Лице в лице 42. број, промо видео и настан: „Да се обидеме и вака“

* Да ја поттикнеме различноста, која ќе го поддржи индивидуалниот процес на учење.* Да ја храниме љубопитноста преку креативни предавања.* Да ја разбудиме креативноста преку алтернативни дидактички процеси.

Продолжи

Лице в лице 41: Потенцијалот на руралниот развој низ илустрации

Најновото, 41. издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, e посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој.Во продолжение дел од илустративните решенија подготвени од Среќа.мк, а...

Продолжи

Село Глобочица – нов свет на можност и потенцијали

ШТОМ СЛЕГОВМЕ ОД СПЛАВОТ, НЕ МИ ТРЕБАШЕ МНОГУ ВРЕМЕ ЗА ДА СФАТАМ ДЕКА ВО СЕЛОТО СЕ СУДИРААТ ДВЕ КРАЈНОСТИ: ДАМНЕШНИОТ НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ И ВЖАРЕНАТА ЖЕЛБА НА МЕШТАНИТЕ...

Продолжи

Лице в лице бр. 41: Природните потенцијали се стожерот на руралниот развој!

Најновото издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој, својата промоција ја доживеа во недопрената убавина на струшкото село...

Продолжи

Јувал Ноа Харари: Мора да дејствуваме брзо и решително!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото...

Продолжи

Мухамед Јунус: Социјалниот бизнис може да биде решение!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото...

Продолжи

Ото Шармер Oto Sharmer

Ото Шармер: Да се дејствува од егото или да се дејствува од свеста за екосистемот?

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото...

Продолжи