Лице в лице 41: Потенцијалот на руралниот развој низ илустрации

Најновото, 41. издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, e посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој.Во продолжение дел од илустративните решенија подготвени од Среќа.мк, а...

Продолжи

Село Глобочица – нов свет на можност и потенцијали

ШТОМ СЛЕГОВМЕ ОД СПЛАВОТ, НЕ МИ ТРЕБАШЕ МНОГУ ВРЕМЕ ЗА ДА СФАТАМ ДЕКА ВО СЕЛОТО СЕ СУДИРААТ ДВЕ КРАЈНОСТИ: ДАМНЕШНИОТ НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ И ВЖАРЕНАТА ЖЕЛБА НА МЕШТАНИТЕ...

Продолжи

Лице в лице бр. 41: Природните потенцијали се стожерот на руралниот развој!

Најновото издание издание на списанието за одржлив развој, „Лице в лице“, посветено на тема: потенцијалите на руралниот развој, својата промоција ја доживеа во недопрената убавина на струшкото село...

Продолжи

Јувал Ноа Харари: Мора да дејствуваме брзо и решително!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото...

Продолжи

Мухамед Јунус: Социјалниот бизнис може да биде решение!

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото...

Продолжи

Ото Шармер Oto Sharmer

Ото Шармер: Да се дејствува од егото или да се дејствува од свеста за екосистемот?

Во соработка со уличното списание за одржлив развој „Лице в лице“, Театарската група „Пресврт“, подготви видео нарација насловена „Рестарт“, која беше премиерно прикажана на промотивниот настан за 40-тото...

Продолжи

На повидок нова можност – создавање економија 4.0

ПРЕТПРИЈАТИЈАТА ОД ИДНИНАТА СВОИТЕ ДЕЛОВНИ СТРАТЕГИИ ЌЕ ГИ ТЕМЕЛАТ ВРЗ ИНТЕРЕСОТ НА ЦЕЛИОТ СИСТЕМ ЗЕМАЈЌИ ГИ ПРЕДВИД ЕКОЛОШКИТЕ И ОПШТЕСТВЕНИТЕ ПОТРЕБИ, МЕСТО, КАКО ДОСЕГА, ВРЗ ИНТЕРЕСОТ НА ВЛИЈАТЕЛНИТЕ...

Продолжи

Спојот на дигитални и социјални технологии ги гради институциите од иднината

ГРАЃАНИТЕ САКААТ ИНСТИТУЦИИ ШТО ГИ СТАВААТ ПОТРЕБИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ НА ПРВО МЕСТО, КОИ СЕ СПОСОБНИ ДА СЕ ПРИСПОСОБАТ, ДА БИДАТ ОТВОРЕНИ ЗА РАЗВОЈНИ РЕШЕНИЈА... НО, ОД КАДЕ ТРЕБА...

Продолжи

Игнорирани потенцијали: почва, сонце, село

И ПОКРАЈ ТОА ШТО ОД СЕЛАТА НИ ДОАЃА НАЈВКУСНАТА ЕКОЛОШКА ХРАНА, СИСТЕМОТ И ПОНАТАМУ ГИ ЗАБОРАВА. АКО ПРОДОЛЖИ ОВА ТЕМПО НА ИСЕЛУВАЊЕ ЗА ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ЌЕ ЈАДЕМЕ УВЕЗЕНА...

Продолжи

Само економија со силен имунитет може да опстои на нозе

КРИЗИТЕ СЕ СОСТАВЕН ДЕЛ ОД ЕКОНОМИЈАТА НА СЕКОЈА ЗЕМЈА, БИДЕЈЌИ ТАА СЕ ОДВИВА ВО ЦИКЛУСИ, ИМА УСПОНИ И ПАДОВИ. СЕ ГУБАТ И СЕ ТРАНСФОРМИРААТ РАБОТНИ МЕСТА, НАЈПОГОДЕНИ СЕ...

Продолжи