Галерија, Гледај и слушај

Да дејствуваме одговорно кон природните ресурси!

Женскиот активизам сѐ повеќе го менува светот.

Последниве години се издвоија имиња кои својот глас го преточуваат во крик на земјата и повик до сите нас да дејствуваме одговорно кон природните ресурси чии благодети треба да ги почувствуваат и идните генерации.

Споделуваме Осмомартовски поздрав до сите активистки кои оставаат траги што водат кон одржливо утре.

Илустрација: Венко Шеремeткоски 

Делата се подготвени во рамки на иницијативата „Лице в лице со граѓаните“, поддржана од Кралството Шведска преку проектот „Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија“.

Напишете коментар