Математичари или пејачи – „Лице в лице“ е тука да биде отскочната штица за сите

Гордо на засилениот тим продавач(к)и, како и на солидарната и пријателска атмосфера кај нив, „Лице в лице“ го издава 50. издание со верба во подобро и поинклузивно општество

Продолжи

Инклузивни работни места за подобра иднина на бизнисите

Значителен потенцијал на работна сила се губи поради отсуството на поддршка во процесот на работна интеграција, а, од друга страна, претпријатијата се соочуваат со недостиг од работна сила...

Продолжи

Зошто жените жртви се враќаат кај насилникот?

За жената, конечно, да реши да проговори, да го пријави, да го остави и да не му се врати на насилникот, клучна е  вистинската и навремена информираност...

Продолжи

Педесет броја промена

 Јубилејниот, педесетти број им го посветуваме на претпријатијата што се двигатели на промени, кои се стремат кон одржливо лидерство, кои ја разбираат улогата на бизнисот во создавањето подобро...

Продолжи

Какви се навиките за штедење енергија во вашето домаќинство?

Центарот за климатски промени спроведува истражување со цел утврдување на навиките на жителите на Скопје во врска со заштедата на  енергија во домаќинствата и примената на мерки за...

Продолжи

Жените во руралните заедници- обединети за промени

Жељка и нејзините сограѓанки се позитивен пример за активно учество на жените во создавањето на локалната политика и решавањето на актуелните проблеми во руралните заедници

Продолжи

ТОТЕМ БЕЗ ТАБУ –  акција на Тиииит! Инк. и МКЦ

Тиииит! Инк., организација за промоција на женската активност, заедно со Младинскиот културен центар во Скопје, по повод 10-годишната соработка, почна акција за собирање средства за поставување автомат со...

Продолжи