Доза вести

Пристигнува „Лице в лице“ број 54: Добредојде за економијата која е фокусирана на човекот


Новото издание на списанието за одржлив развој е посветено на транзицијата која ни претстои – економија фокусирана на човекот.
Електронското издание на списанието може да се набави преку продавницата, а печатеното списание е во продажба од петок, 25.04.2024 година

Програмите за трансформација на работната култура се дел од програмите за диверзитет и вклучување, кои стануваат сè поактуелни во западноевропските земји, пред сè, поради проблемот со недостиг од работна сила, потребата да се задржуваат талентираните луѓе и да се привлекува нов кадар. Овие програми даваат одговор на потребите на новата работна сила и го засилуваат капацитетот на менаџментот да создава услови и работна култура фокусирани на човекот. 

Носечката тема на бројот ги носи и успешните приказни на три менторирани лица од програмата Менторство за работна интеграција, како и содржина за придобивките од employer branding. Покрај носечката тема, ќе најдете и интервјуа со актерката Слаѓана Вујошевиќ, која е на насловната страна на новното издание, со режисерката Тамара Котевска, со нашиот продавач Кико Марковки, кој се опоравува од сообраќајната несреќа која ја доживеа минатата пролет, и многу други содржини.

„Лице в лице“ број 54
фотографии: Томислав Георгиев лице на насловната: Слаѓана Вујошевиќ


Напишете коментар