Пристигнува „Лице в лице“ број 54: Добредојде за економијата која е фокусирана на човекот

Новото издание на списанието за одржлив развој е посветено на транзицијата која ни претстои – економија фокусирана на човекот. Електронското издание на списанието може да се набави преку...

Продолжи

„Сите сме еднакви“ – инклузивен настан на ранчот во Ранковце

Со цел лицата со попреченост да бидат прифатени во општеството со исти права и услови за живот, ранчот „Кантрисајд ритрит“ го оганизира настанот „Сите...

Продолжи