Би сакал луѓето да имаат повеќе разбирање за нас

Откако почнав да работам, запознав и многу пријатели. Јас, всушност, и немав пријатели пред да почнам да продавам „Лице в лице“. Поддршката од Дамјан од кафе-барот...

Продолжи

Граѓаните можат: Кико доби гитара!

Ви се чита петочки една многу убава приказна?Ми ѕвони телефонот и се јавува Драгана од Црвен крст на град Скопје, координаторка на нашиот продавач Кико.- Дечки, не...

Продолжи

Херои во сенка

Во изминатава декада клучен дел во продажбата на „Лице в лице“ беше работата на мрежата партнерски организации. За предизвиците, но и за позитивните промени кај продавачите, разговараме со...

Продолжи

Тринаесет години за 13 бројки што докажуваат дека постоиш

Многу е интересно  да имаш пред себе момче што на 19 години знае што сака да биде, што навистина сака да работи и верува дека единствен начин да...

Продолжи

Математичари или пејачи – „Лице в лице“ е тука да биде отскочната штица за сите

Гордо на засилениот тим продавач(к)и, како и на солидарната и пријателска атмосфера кај нив, „Лице в лице“ го издава 50. издание со верба во подобро и поинклузивно општество

Продолжи

Зошто жените жртви се враќаат кај насилникот?

За жената, конечно, да реши да проговори, да го пријави, да го остави и да не му се врати на насилникот, клучна е  вистинската и навремена информираност...

Продолжи

Спортот е на страна на физичкиот развој на децата

Кај нас најголем проблем е инфраструктурата, немањето доволно терени, затоплени сали. Многу родители не ги пуштаат своите деца да тренираат или спортуваат во студена сала или каде што...

Продолжи

Социјалната менторка од Косово Лулу – самовила со волшебно стапче

Повеќето работодавци се свесни за важноста на инклузијата и на законот што обез­бе­ду­ва вработување на лицата со попреченост, но страхуваат колку ќе можат успешно да ги ин­те­гри­ра­ат лицата...

Продолжи

Заклучени заедно

ЖЕНИТЕ КОИ ПРЕЖИВЕАЛЕ ЕКОНОМСКО НАСИЛСТВО – ПОТЕШКО ВЛЕГУВААТ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД. ЕКОНОМСКОТО НАСИЛСТВО Е ЗАСТРАШУВАЧКО И НАЈЧЕСТО ДОВЕДУВА ДО ИЗОЛАЦИЈА НА ЖЕНИТЕ, ДО КОЛАПС НА БЕЗБЕДНОСТА И...

Продолжи

Треба ли некогаш црвен картон за публиката на спортските трибини?

Спортот носи универзална димензија за создавање вредности што го менуваат општеството, развиваат национална кохезија, ја афирмираат демократијата, ги остваруваат човековите права и слободи,...

Продолжи