Валентин Ракип: „Лице в лице“ патување – до вработување!

Со „Лице в лице“ ги учев основните работни вештини. Сѐ потоа беше полесно. Го читам „Лице в лице“ затоа што мотивира, поддржува и отвора можности за сите нас....

Продолжи

Сакаме со „Камп“ да израснат свесни генерации за климатските промени и за природните убавини 

Анета Ристеска Две области што нам ни се мили се едукација и заштита на природата. Нашиот профит ќе биде реинвестиран во организации и настани што...

Продолжи

Добра здравствена политика се гради со учество на здруженија на пациенти

 Во соседните земји здравствените власти соработуваат со организациите на пациенти со цел унапредување на здравствената политикана локално и на регионално ниво

Продолжи

Дигитализацијата ќе овозможи прегледи и од сопствениот дом

Сите услуги кај својот матичен лекар пациентот треба да ги добива електронски. Тоа значи  дека веќе нема да има потреба да се печатат рецепти,...

Продолжи

Херои во сенка

Во изминатава декада клучен дел во продажбата на „Лице в лице“ беше работата на мрежата партнерски организации. За предизвиците, но и за позитивните промени кај продавачите, разговараме со...

Продолжи

Zdravstvo_ilustracijaZoranInadeski

Лекот за јавното здравство не е на позитивната листа на лекови

илустрација: Зоран Инадески  Редовното ажурирање на позитивната листа на лекови не е од корист само за пациентите туку и за целиот здравствен систем. Со успешно...

Продолжи

Тринаесет години за 13 бројки што докажуваат дека постоиш

Многу е интересно  да имаш пред себе момче што на 19 години знае што сака да биде, што навистина сака да работи и верува дека единствен начин да...

Продолжи

Претприемачки од руралните средини ги засилуваа своите капацитети преку академија за бизнис

„Рурална коалиција“, во партнерство со Амбасадата на САД, изминативе четири месеци спроведуваше Академија за претприемачки (AWE 2022), иницијатива на Владата на САД, која ги поддржува претприемачките

Продолжи