„Лице в лице“ повикува: време е за одговорно патувачко искуство!

Време е за одговорен туризам. Патување кое подразбира оптимално користење на природните ресурси, кои се, всушност, клучен елемент во туристичкиот развој: почитување на социолошко–културната автентичност на заедниците домаќини,...

Продолжи

Награда „Гласник на невидливите“ за Анета Ристеска и Бојан Шашевски за стории објавени во „Лице в лице“

ДВЕ НАГРАДИ „ГЛАСНИК НА НЕВИДЛИВИТЕ“ ЗА СТОРИИ ОБЈАВЕНИ ВО УЛИЧНОТО СПИСАНИЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“, БЕА ДОДЕЛЕНИ ВЧЕРА, НА ЦЕРЕМОНИЈА КОЈА ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ МАКЕДОНСКАТА ПЛАТФОРМА ПРОТИВ...

Продолжи

Анета Ристеска, уредничка на „Лице в лице“: нашите содржини повикуваат на индивидуална и колективна одговорност

УЛИЧНОТО СПИСАНИЕ „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“ ПОСТОИ ВЕЌЕ 8 ГОДИНИ И КОНТИНУИРАНО СЕ РАЗВИВА И РАСТЕ, СЕКОГАШ ФОКУСИРАЈЌИ СЕ НА СОЦИЈАЛНАТА ПРАВДА И НА ПРИНЦИПИТЕ НА ЕДНАКВОСТ. ПРОЧИТАЈТЕ ГО...

Продолжи